Heerlijk kleurige plaattaart. Lekker fris met nectarines en crème fraîche. Fijn om uit te delen op een feestje!
Voor de plaattaart
7 g gedroogde gist
250 g (spelt)bloem
150 ml lauwwarm water
1 tl zout
Voor het beleg:
125 g crème fraîche
4 nectarines
1 bol mozzarella
Voor de pesto
100 g kort gekookte, dubbelgedopte tuinbonen
25 g rucola
10 blaadjes basilicum
1 teen knoflook
2 takjes munt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
extra vierge olijfolie
Voor de garnering
50 g rucola
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten
Bereiding
Meng in een kom gist, bloem en zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de nectarine in partjes en grill ze eventueel.
Klop de crème fraîche los.
Scheur de mozzarella in stukjes.
Voor de pesto pureer je de tuinbonen met de basilicum, knoflook, rucola, munt en kaas.
Gebruik zoveel olie dat je een vloeibare pesto krijgt.
Rol het deeg heel dun uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Smeer er een laag crème fraîche over en leg de partjes nectarine erop.
Verdeel de mozzarella erover en wat lepeltjes pesto.
Maal er flink peper over.
Zet 15 minuten in de oven.
Voor het serveren: verdeel de rest van de pesto over de flammkuchen en bestrooi met rucola.
Snijd in stukken. Lekker als lunch of bij een zomerse borrel.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.