Veganistisch taartje dat je zonder oven kunt bereiden. Romig, fris en fruitig met een kokos-chocolade bodem. Je kunt er ook nog wat kokosvlokken of pistachenootjes over strooien.
ongeveer 50 gr suiker, jam, diksap of ander zoetmiddel
400 g zachtfruit mix
2 el eetbare bloemen (madeliefjes, sering, viooltjes uit eigen tuin) en wat blaadjes citroenmelisse of munt om te decoreren.
Porties
8 porties
Bereidingstijd
2 uur wachttijd
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
2 uur en 30 minuten
Bereiding
Maal de koekjes fijn. Verwarm de kokosolie met de chocolade en meng met het koekjeskruim.
Vet een bakvorm in met olie en bekleed de bodem met het koekjesmengsel. Druk aan met een lepel. Zet even in de koelkast.
Snijd ongeveer 250 g zachtfruit mix klein, met de rest kun je het taartje decoreren.
Mix de roomkaas met amandelslagroom goed door elkaar.
Meng de agar agar met wat water tot een klont vrij mengseltje.
Warm het kleingesneden fruit met een klein beetje water en het zoetmiddel en breng het aan de kook, laat helemaal uit elkaar vallen. Voeg de agar agar toe en laat even door pruttelen.
Meng dit fruitmengsel met het roomkaas mengsel.
Proef of het genoeg smaak heeft en zoet eventueel naar smaak.
Schep het roommengsel op de bodem en zet weer terug in de koelkast.
Als het taartje stevig aanvoelt, kun je het fruit erop leggen, en de taart verder decoreren met de bloemetjes en blaadjes.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.