Geniet van dit verrukkelijke 100% vegan en 100% biologische rabarbertaartje met aardbeien. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Ingrediënten voor de bodem
100 g amandelmeel
150 g dadels zonder pit
100 g geraspte kokos
100 ml kokosolie
Ingrediënten voor de vulling
500 g rabarber
500 g aardbeien
100 g suiker
2 el arrowroot
Overig
2 plakjes vegan bladerdeeg
Porties
8-10 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Meng het amandelmeel en de dadels met de kokosrasp in een keukenmachine tot een plakkerig maar nog wat grof mengsel.
Giet er scheutje voor scheutje gesmolten kokosolie bij tot het een samenhangend geheel wordt. Misschien heb je niet alle olie nodig.
Voor de vulling: kook schoongemaakte en kleingesneden rabarber en aardbeien met de suiker tot jam, laat op een laag vuur even inkoken, bind met arrowroot. Laat wat afkoelen.
Haal de vorm met de bodem uit de koelkast en schep de vulling er in.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg, rol ze een beetje dunner uit en steek er leuke (bloem)vormpjes uit. Leg die een beetje rommelig op een ovenplaat en bak een minuut of 15 in een hete oven.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.