De zachte smaak van flowerpowers is heerlijk met een beetje roasted pit en pesto. En, het is zo gemaakt.
Ingrediënten bloemkoolsteak
1 bloemkool
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
1 teentje knoflook
1 el worcestersaus
1 el olijfolie
Ingrediënten raapstelenpesto
100 gram raapstelen
50 gram Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
½ citroen
1 el pijnboompitten of zonnebloempitten
200 milliliter olijfolie
peper & zout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het steeltje schoon.
Snijd de bloemkool doormidden en vervolgens snijd je van elke helft twee tot drie plakken (afhankelijk van de grootte van de bloemkool).
Leg de plakken bloemkool op de ovenplaat bekleed met bakpapier.
Vermeng de olijfolie met worcestersaus en breng op smaak met de gedroogde oregano, tijm en een uitgeperst teentje knoflook.
Smeer hiermee de bloemkoolplakken in en zet ze dertig minuten in de oven.
Maak ondertussen de pesto. Doe de raapstelen in een keukenmachine samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap, pijnboompitten of zonnebloempitten en olijfolie.
Pulseer kort, zodat de structuur behouden blijft. Je kunt het ook met de staafmixer fijnmalen.
Als de bloemkool goudbruin is, mag hij uit de oven.
Besprenkel de steaks voor het opdienen met raapstelenpesto en eventueel met verse sprouts. Enjoy!
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.