Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Bloemkoolsteaks met raapstelenpesto & sprouts

De zachte smaak van flowerpowers is heerlijk met een beetje roasted pit en pesto. En, het is zo gemaakt. 

  1. Bloemkoolsteaks met raapstelenpesto & sprouts

Ingrediënten bloemkoolsteak

  • 1 bloemkool
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el olijfolie

Ingrediënten raapstelenpesto

  • 100 gram raapstelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 1 el pijnboompitten of zonnebloempitten
  • 200 milliliter olijfolie
  • peper & zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het steeltje schoon.
  3. Snijd de bloemkool doormidden en vervolgens snijd je van elke helft twee tot drie plakken (afhankelijk van de grootte van de bloemkool).
  4. Leg de plakken bloemkool op de ovenplaat bekleed met bakpapier.
  5. Vermeng de olijfolie met worcestersaus en breng op smaak met de gedroogde oregano, tijm en een uitgeperst teentje knoflook.
  6. Smeer hiermee de bloemkoolplakken in en zet ze dertig minuten in de oven.
  7. Maak ondertussen de pesto. Doe de raapstelen in een keukenmachine samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap, pijnboompitten of zonnebloempitten en olijfolie.
  8. Pulseer kort, zodat de structuur behouden blijft. Je kunt het ook met de staafmixer fijnmalen.
  9. Als de bloemkool goudbruin is, mag hij uit de oven.
  10. Besprenkel de steaks voor het opdienen met raapstelenpesto en eventueel met verse sprouts. Enjoy!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen