Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Groentetaartje met courgette, bospeen en blauwe kaas

Een prachtige taartje, heerlijk bijgerecht maar ook lekker als lunch, met wat rucola bijvoorbeeld. Je kunt ook lekker variëren met de groenten. Ga bijvoorbeeld eens voor pastinaak of aubergine. Houd je niet zo van (pittige) blauwe kaas? Dan kun je ook voor brie, mozzarella of een andere mildere kaas kiezen.

  1. Groentetaartje met courgette, bospeen en blauwe kaas

Ingrediënten:

  • Quichedeeg (bijvoorbeeld van Donaustrudel
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos bospeen
  • 1 courgette
  • 50 g blauwe kaas (bijvoorbeeld Gorgonzola, Roquefort of Saint Agur)
  • Evt. rozemarijn, vers enkele takjes of gedroogd 3 tl
  • Chilivlokken
  • Zout en peper

Benodigdheden:

  • Quichevorm (ca 23 cm doorsnede)
  • Bakpapier

Porties

1 taartje / 8 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

55 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal het quichedeeg uit de koelkast. Zet een pannetje water op om de plakken bospeen in te blancheren.
  2. Hak of pers de knoflook fijn. Meng de crème fraîche met de fijngehakte teentjes knoflook.
  3. Was en schrap de bospenen en was de courgettes. Schaaf dunne, lange repen van de bospeen en courgette. Snijd de plakken in gelijke breedte, ongeveer de hoogte van je bakvorm.
  4. Leg de wortelplakken ca 1 minuut in het kokende water.
  5. Beleg je bakvorm met het quichedeeg en smeer het crème fraîche mengsel over de bodem. Vul de bodem vanuit het midden met de repen bospeen en courgette. Begin met een reep courgette, dan een reep bospeen en ga zo door. Zo ontstaat er een mooie spiraalvorm.
  6. Snijd de blauwader kaas in stukjes en steek het een beetje tussen de groenteplakken. Bestrooi de taart eventueel met wat verse rozemarijn.
  7. Strooi wat chilivlokken, zout en peper over de taart.
  8. Bak de taart ca. 25 minuten in de oven tot ‘ie knapperig en mooi bruin ziet.

Tip: serveer de taart met een beetje van het knoflook-crème fraich mengsel.

    Porties

    1 taartje / 8 porties

    Bereidingstijd

    40 minuten

    Voorbereidingstijd

    15 minuten

    Totale tijd

    55 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen