Een lekker spicy salade vol kleur om bij een BBQ of een picknick te eten. Makkelijk ruim van te voren te maken, koel wegzetten en dan hup op tafel of in een bakje in de picknickmand.
Ingrediënten voor de salade
500 g gare basmatirijst
2 el (kokos)olie
2 tl kerriepoeder
500 g jackfruit
2 el chilisaus
1 el shoyu of tamari
1 gele wortel
1 avocado
beetje citroensap
100 g rode bessen
100 g meloen
1 handje geroosterde
pompoenpitten
1 handje gezouten amandelen
eetbare bloemen, koriander en
munt ter garnering
Ingrediënten voor de dressing
1 el citroensap
2 el mayonaise
1 el chilisaus
peper en zout naar smaak
Porties
6 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Schep de gare, drooggekookte rijst in een ruime schaal.
Verhit de olie in een pannetje en strooi het kerriepoeder erin. Laat een paar seconden bakken, roer het goed door de rijst.
Giet de jackfruit af en dep droog. Snij in blokjes of scheur in flinters. Schep in een kom en roer om met de chilisaus en de tamari. Laat even marineren.
Snij de wortel in plakjes en kook in ruim water een minuut of 2 beetgaar. Spoel koud af en laat uitlekken.
Ontpit en snij de avocado in stukjes en schep even om met wat citroensap.
Bak de jackfruit bruin en knapperig in een klein beetje olie. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar met een vork en meng goed door de rijst. Proef of er nog iets fris (citroensap) of juist iets zoets (chilisaus) bij moet.
Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de garnering, en zet weg in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.