Deze snelle krokante fritters maken een simpele aubergine net wat meer bijzonder en de frisse citroenaïoli maakt het geheel helemaal af. Serveer de fritters met de aïoli warm als snack of voorgerechtje.
Ingrediënten voor de fritters
1 aubergine
1 courgette
1 rode ui
3 el maiskorrels
2 tl Italiaanse kruiden
60 g bloem
zout en peper naar smaak
Ingrediënten voor de aïoli
4 el (vegan) mayonaise
4 el (plantaardige) yoghurt
sap van 1/2 citroen
1 teentje knoflook
bieslookbloemetjes
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Snij de aubergine, courgette en ui in kleine blokjes.
Bak ze ongeveer 8 minuten, omscheppend in wat olie. Strooi er Italiaanse kruiden over en het gerookte paprikapoeder en bak de blokjes in nog een paar minuten zacht en goudbruin.
Doe de groente in een vergiet en laat wat afkoelen.
Schep het groentemengsel in een kom en strooi er bloem, zout en peper over. Meng alles goed door elkaar en vorm er balletjes, ovaaltjes of schijfjes van.
Verhit olie in een koekenpan tot goed heet. Bak de fritters met 5 of 6 tegelijk gaar en goudbruin, totdat ze een krokant korstje hebben. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Klop de ingrediënten voor de aïoli door elkaar. Strooi er wat bieslookbloemetjes over.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.