Een heerlijke vegan taart van speltmeel, amandelen en pruimen van het seizoen die nu op z'n allerlekkerst zijn!
Ingrediënten voor de bodem
225 g speltmeel
32 g olijfolie
32 g ijswater
snufje zout
32 g ruwe rietsuiker
Ingrediënten voor de vulling
3 el gemalen amandelen
1 el speltmeel
32 g ruwe rietsuiker
3 pruimen
snufje kaneel
Porties
1 taart
Bereidingstijd
45 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
55 minuten
Bereidingswijze
Meng eerst de olijfolie en het water. Meng de overige ingrediënten in een andere kom.
Voeg het olie-watermengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed het tot een deeg. Druk in een voorbereide springvorm of taartvorm. Verspreid met je handen zodat de hoeken gevuld zijn.
Zet de taartvorm ongeveer 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereid de vulling: meng in een kom de bloem, suiker, snufje kaneel en de gemalen amandelen. Was en snijd de pruimen.
Haal de taartvorm uit de koelkast. Verdeel het bloem, kaneel, suiker en amandelmengsel over het deeg. Verdeel de pruimenstukjes over de bodem en bak ongeveer 40 tot 45 minuten.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.