Heerlijk voor in de broodtrommel voor mee naar werk of school: de klassieke pasta pesto-salade.
Ingrediënten
200 g pasta
75 g pesto (zie recept om zelf te maken)
75 g olijven
150 g rucola
handje vol doperwten (uit vriezer)
croutons gemaakt van oud brood
sap van halve citroen
handje vol pijnboompitten
15 ml olijfolie
3 g bruschetta-kruiden
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereidingswijze
Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg wat zout en een scheutje olie toe. Wanneer het water goed borrelt, voeg je de pasta toe. Kook de pasta voor zo’n 12 tot 15 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken.
Blancheer kort de doperwten en voeg toe.
Doe de pasta in een diepe kom en voeg de pesto toe, meng het goed samen.
Voeg de olijven, rucola, croutons, geroosterde pijnboompitjes en bruschetta-kruiden toe en roer alles samen.
Voeg citroensap, olijfolie en peterselie toe. Meng samen en voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.