Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Quiche met artisjok, feta en basilicum

De zachte, licht bittere smaak van artisjok komt goed tot zijn recht in deze romige feta, knoflook, basilicum hartige taart. Lekker met een frisse salade!

  1. quiche met artisjok recept

Ingrediënten

  • 1  rol bladerdeeg (kant-en-klaar) 
  • boter (om in te vetten)
  • olijfolie, zout en peper
  • 4 artisjokken (voor dit recept gebruiken we alleen de artisjokharten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • Optioneel: olijven naar smaak
  • 100 g feta
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 3 eieren

  • Provençaalse kruiden
  • verse basilicum
  • taartvorm (een vierkante van 20x20 cm of een ronde met een diameter van 24 cm)

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

55 minuten

Bereiding

  1. Kook eerst de artisjokken gaar. Snij daarvoor de steel eraf en kerf een kruisje in de onderkant. Snij de bovenste helft van de blaadjes eraf. Leg de artisjokken in een ruime pan, ze moeten net onder water staan. Kook ze met wat zout in ongeveer een half uur gaar. Je moet een blaadje in het midden makkelijk los kunnen trekken. De blaadjes kun je dippen in een lekker sausje, bijvoorbeeld als voorgerecht of side dish. Voor dit recept gebruiken we nu alleen het hart van de artisjokken. Snij het 'hooi' rondom het hart weg zodat je alleen de zachte harten overhoudt.
  2. Pel en snipper de knoflook en snij de prei in ringetjes. Bak de prei en de knoflook in een pan, laat het vocht volledig verdampen. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, duw de randen lichtjes aan en rol overtollig deeg af met de deegroller. Leg een vel bakpapier op de deegbodem, doe er een steunvulling in van bijv. gedroogde bonen, knikkers of speciale keramische bakbonen, en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.
  4. Snij de artisjokharten in kleine stukjes. Verdeel ze samen met het preimengsel over de taartbodem. Voeg eventueel olijven toe naar smaak.
  5. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Giet over de groenten. Verkruimel er de fetakaas over. Bestrooi met basilicum en Provençaalse kruiden.
  6. Bak de quiche 30 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is.
    • Tip: ook lekker met spinazie en champignons.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen