Tja, wat doe je met de bloemkoolbladeren als je bloemkool gebruikt? Je kunt het natuurlijk composteren, maar wist je dat je ze ook gewoon op kunt eten?
Ingrediënten voor de wok
bloemkoolbladeren van 1 bloemkool
1/2 bloemkool
1 ui
3 knoflookteentjes
2 wortelen
135 g taugé
2 puntpaprika’s
3 cm gember
4 el ketjap manis
300 g tempeh
150 g champignons
bosje koriander
Ingrediënten voor de pindasaus
125 ml pindakaas
3 el ketjap manis
4 el water
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Snijd de tempeh in blokjes en rasp de gember fijn. Doe de tempeh en gember in een kom met de ketjap en laat een paar minuten marineren.
Verhit een dun laagje olie in een wok en bak de tempehblokjes in een paar minuten goudbruin. Haal de pan van het vuur en laat de tempeh uitlekken op een bord met keukenpapier.
Hak de ui en snijd de knoflooktenen fijn. Snijd de bloemkoolbladeren in stukjes, de dikke stengels mogen extra fijn zodat ze goed zacht worden. Hak ook de wortelen, puntpaprika’s en champignons in stukjes en snijd de bloemkool in roosjes.
Verhit weer wat olie in de wok en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de gesneden groenten toe en laten bakken tot het zacht is geworden.
Doe ondertussen de taugé in een kommetje en giet er een laagje heet water over. Giet na een minuut af zodat de taugé zijn bite bewaard.
Meng voor een snel pindasausje in een kommetje de pindakaas met de ketjap manis. Leng aan met een paar eetlepels koud water zodat je een vloeibaar sausje krijgt.
Hak de koriander fijn. Serveer de gewokte groenten met de tempeh, taugé, koriander, pindasaus en gekookte rijst.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.