Ook erg lekker en heel simpel: geroosterde artisjok uit de oven.
3 verse artisjokken
2 grote verse citroenen, geperst
2 eetlepels olijfolie (of gesmolten boter)
6 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
verse rozemarijn (plus extra verse tijm, oregano of salie, als je wilt)
grof zeezout en versgekraakte zwarte peper
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bestrijk de artisjokken met olijfolie (of boter). Leg ze vervolgens met de snijkant naar boven in een ovenschaal of op een bakplaat.
Vul de artisjokholten met knoflook en kruiden. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Draai de artisjokken om. Daarna opnieuw bestrijken met olijfolie, nogmaals op smaak brengen met zout en peper. En…
Roosteren maar! Eerst ongeveer 10 minuten onbedekt, zodat de randen bruin en krokant kunnen worden. Verwijder vervolgens de pan en dek losjes af met folie en laat de artisjokken verder koken tot ze zacht zijn. Je weet dat ze klaar zijn voor gebruik als de bladeren er gemakkelijk af kunnen vallen en een mes soepel in de basis van de stengel kan worden gestoken. De kooktijd is volledig afhankelijk van de grootte van je artisjokken.
Besprenkel met citroensap. Zodra je de artisjokken uit de oven haalt, gooi je de kruiden weg (of roer je ze door je dipsaus voor extra smaak). Geef de artisjokken nog een kneepje citroensap. Dig in!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.