Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Stoofpotje met groenterijst

Echt comfortfood, dit ouderwetse recept voor een stoofpotje, maar dan zonder vlees.

De rijst, die je erbij maakt, is ideaal om restjes groente (ook stronkjes!) mee op te maken. Zo wordt het een rijk, maar niet te zwaar gerecht. Prima voor na een boswandeling bijvoorbeeld.

  1. Stoofpotje met groenterijst

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g gemengde stevige groente zoals pompoen, zoete bataat, pastinaak, broccoli, sperziebonen, (knol)selderij, aardappel
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 250 g seitan
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 2 glazen witte of rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 tl paddenstoelenbouillonpasta
  • peterselie om te garneren
  • walnoten of andere noten, even geroosterd

Porties

4 porties

Bereidingstijd

60 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Bereiding

  1. Schil en snijd de ui in stukken. Hak de knoflook fijn.
  2. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in partjes, houd kleine exemplaren heel.
  3. Maak de rest van de groente ook schoon en snij in blokjes en stukken, maar niet te fijn. Het moet nog wel een beetje bite hebben!
  4. Snij de seitan in stukjes.
  5. Verhit olie in een pan en bak het mosterd- en komijnzaad totdat het lichtjes ‘popt’.
  6. Doe de uien erbij en fruit ze zacht en lichtbruin. Doe daarna alle groente erbij en roerbak even mee, totdat ze iets zacht worden.
  7. Doe de seitan erbij en verwarm. Blus af met de wijn en laat nog even pruttelen.
  8. Voeg de bouillonpasta, laurierblaadjes en verkruimelde ontbijtkoek toe. Roer alles door elkaar en voeg eventueel nog wat water toe als het te droog wordt.
  9. Laat zeker een half uur tot drie kwartier stoven op een zacht vuur.
  10. Maak de groenterijst door de groente in een keukenmachine rijstkorrelgrootte te vermalen. Doe wat olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de ‘rijst’ in een minuut of 10 al omscheppend gaar. Eventueel kun je nog wat garam masala of kerriepoeder erdoor roeren en een snufje zout en peper.
  11. Serveer de stoofpot met de rijst en bestrooi met peterselie en wat geroosterde noten.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

60 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen