Heerlijke kruidige cake met verse gember, helemaal plantaardig! Lekker zacht en luchtig, door de opgeklopte aquafaba.
Ingrediënten
200 g bloem
1 el gemberpoeder
1 el kaneelpoeder
1 flinke snuf gemalen nootmuskaat
20 g maïszetmeel
2 el bakpoeder
150 g rietsuiker
100 ml zonnebloemolie
100 ml havermelk
vocht van 1 blik kikkererwten (aquafaba)
ca. 3 cm verse gember, geraspt
Porties
1 cake
Bereidingstijd
40 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
65 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe een vel bakpapier in je cakevorm.
Meng in een kom de bloem, gemberpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat, maïszetmeel, bakpoeder en rietsuiker door elkaar.
Klop de aquafaba met een handmixer of garde luchtig en stijf in ca. 1 minuut.
Voeg alle natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer met een spatel tot een mooi beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake in de oven voor ca. 40 minuten.
Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken. Komt de prikker er vochtig uit, zet de cake dan nog 5 minuten extra in de oven.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de topping. Meng 100 g poedersuiker met een scheutje ahornsiroop en een scheutje water. Roer goed door elkaar. Druppel het over de cake, vlak voor het serveren. Serveer eventueel met walnoten.
Tip: de kikkererwten gebruik je natuurlijk in de samosa’s van Sanne!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.