Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Pastinaaksoep

Heerlijke romige pastinaaksoep. Erg lekker ook met knapperige perenchipjes voor de extra crunch.

  1. Pastinaaksoep

Ingrediënten

  • 400 g pastinaak
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 200 g kruimige aardappelen
  • 2 el tarwebloem
  • 1 el bouillon
  • 1 liter water

Benodigdheden

  • handmixer of blender

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook, aardappel en pastinaak klein. Fruit de knoflook en ui ongeveer 5 minuutjes. Voeg de rest toe en breng het geheel met wat water en bouillon aan de kook. Laat het geheel ongeveer een kwartier koken. 
  2. Leng de bloem aan met wat water aan en roer door de soep.
  3. Kook nog even goed door, tot de bloem gaar is.
  4. Blend alles tot een romig geheel.

Tip: maak de soep extra feestelijk door deze te garneren met knapperige perenchips. Dit maak je makkelijk zelf door hele dunne plakjes peer ongeveer 2 uur op 90 °C te roosteren in de oven.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen