Een echte Indonesische klassieker, maar in een heerlijk nieuw vegan jasje. Het enige wat je voor dit gerecht nodig hebt is tijd en geduld.
Ingrediënten
700 g seitan
1200 ml kokosmelk
2 uien
3 cm gember
3 knoflooktenen
1 chilipeper
1 citroengrasstengel
sap van 1/2 citroen
3 cm kurkuma
2 laurierblaadjes
1 tl rietsuiker
sojasaus
Porties
4 porties
Bereidingstijd
1 uur en 30 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 50 minuten
Bereiding
Snipper de ui, gember, knoflook, chilipeper en kurkuma fijn en bak glazig in wat olie.
Voeg de kokosmelk, het seitanvocht en de citroensap toe.
Snijd de seitan in stukjes van 1 cm en kneus de citroengrasstengel. Voeg de seitan, citroenstengel, laurierblaadjes, een scheut sojasaus en de suiker toe aan de pan. Laat 1 uur en 30 minuten zacht pruttelen.
Serveer met gemengde rijst, zoetzuur van komkommer en krupuk.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.