Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Palmkoolgnocchi

Een winterse variant op een Italiaanse klassieker, met romige smaken en een heerlijke salieboter. Moeilijk is het niet, maar het kost wel even wat tijd.

  1. Palmkoolgnocchi

Ingrediënten voor de gnocchi

  • 150 g palmkool
  • 250 g ricotta, uitgelekt
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • 1 ei
  • 250 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 500 g cherry-trostomaatjes
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de salieboter

  • 100 g boter
  • 4 knoflooktenen
  • 10 blaadjes verse salie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Bereiding

  1. Doe de tomaten (nog aan de tros) in een ovenschaal, smeer ze in met een scheutje olijfolie en rooster 30 à 40 minuten op 160 °C totdat ze zacht zijn en licht gekleurd. Houd warm in de oven.
  2. Snijd de nerven uit de palmkool en hak de bladeren (en, indien je ze wilt gebruiken, de nerven ook) fijn. Verwarm wat olie in een pan en laat de palmkool in 10 à 20 minuten slinken.
  3. Haal de palmkool van het vuur, laat iets afkoelen en hak dan goed fijn. Knijp het eventuele vocht uit de palmkool.
  4. Meng in een kom de ricotta met een ei, geraspte kaas, palmkool en nootmuskaat door elkaar. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe (terwijl je goed blijft kneden) totdat het mengsel een mooi soepel deeg wordt. Het moet niet te nat zijn, maar ook zeker niet kruimelig of droog.
  5. Bestuif het aanrechtblad met wat bloem, pak een deel van het deegmengsel en rol in kleine bolletjes van 1 bij 2 cm. Rol eventueel over een vork om de gnocchi extra textuur te geven. 
  6. Kook de gnocchi in een paar minuten gaar. Zodra ze naar het oppervlak drijven laat je ze nog 1 minuut in het water en kun je ze er daarna uithalen.
  7. Smelt de boter in de pan en snijd ondertussen de knoflook in fijne plakjes. Fruit de knoflook met de salie in de boter totdat het heerlijk geurt en de knoflook lichtbruin kleurt. Serveer de gnocchi met de tomaten en de salieboter.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen