Buñuelos (mini oliebollen) met pompoen en rozijnen
Buñuelos (mini oliebollen) met pompoen en rozijnen
Lekkere mini oliebolletjes met pompoen en rozijnen, naar een Spaans recept. Net even anders dan de gewone oliebol en appelflap.
Ingrediënten
250 g oranje pompoen
250 g bloem
80 g (kokosbloesem)suiker
2 tl kaneelpoeder
2 eieren
snuf zout
2 tl bakpoeder
25 g rozijnen
1 fles frituur of zonnebloemolie
poedersuiker
kaneelpoeder
Benodigdheden
frituurpan
handmixer
Porties
20 stuks
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Schil en ontpit de pompoen. Snij in blokken van 3 cm.
Kook in 30 min helemaal gaar in een laagje water.
Prak met een vork tot puree.
Zeef de bloem in een mengkom
Meng met suiker, kaneel, zout en bakpoeder.
Voeg de eieren, de rozijnen en de pompoen toe en mix alles heel goed door elkaar. Voeg wat bloem toe als het beslag te dun is of wat water als het te dik is.
Verhit frituurolie in een pan tot ongeveer 170 C.
Maak met 2 eetlepels bolletjes van het beslag (ter grootte van een paasei) en bak ze in de hete olie in ongeveer 7 minuten goudbruin.
Laat uitlekken en bestrooi ze met (poeder)suiker en kaneel.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.