Dit verrassende voorgerechtje heb je in een handomdraai gemaakt en is heerlijk romig. Cappuccino zoals je die nog nooit hebt geproefd ;)
Ingrediënten
2 sjalotten, gesnipperd
450 g verse of diepvriesdoperwtjes
8 el olijfolie
600 ml tuinkruidenbouillon
200 ml slagroom
1 bosje munt
Benodigdheden
staafmixer
Porties
4 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Klop de slagroom lobbig met de staafmixer.
Maak de muntolie: haal de muntblaadjes van de stengels en leg 6 blaadjes opzij. Doe de munt met 6 el olijfolie en wat zout en peper in een hoge beker en pureer heel fijn met een staafmixer.
Fruit de gesnipperde sjalotjes in een paar el olijfolie. Voeg de doperwtjes, 6 muntblaadjes en bouillon toe en laat 2 minuten koken.
Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
Schenk de soep in glazen, schep er een laagje geklopte slagroom op en maak af met wat druppels muntolie.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.