Een echte showstopper op tafel, deze vrolijke voorjaarssalade! Vol met groente uit het seizoen. Wil je het liever vegetarisch houden? Vervang de vis dan door gerookte tofu.
Ingrediënten
200 g bimi
8 groene asperges
500 g krielaardappelen
1 komkommer
1 rode ui
1 bos radijsjes
2 bosjes raapstelen
125 g gerookte forelfilet
1 bosje dille
1 bosje bieslook
sap van 2 citroenen
3 tl mierikswortelsaus
50 ml wittewijnazijn
1 tl suiker
150 ml olijfolie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Maak de dressing: doe de dille, bieslook, mierikswortel, citroensap en 150 ml olijfolie in een beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Snij de rode uien in dunne ringetjes en leg in een kommetje. Schenk de wittewijnazijn erover en voeg de suiker en 50 ml water toe. Laat even intrekken.
Snij de aardappels in partjes en kook in 15 minuten gaar. Giet af.
Snij het kontje van de radijsjes af en snij ze in partjes. Was de raapstelen en snij het onderste stukje eraf. Maak met een dunschiller dunne, lange linten van de komkommer. Scheur de forelfilet in bitesize stukjes.
Snij het onderste stukje van de bimi. Snij de onderste 2 cm van de asperges af en snij de asperges in schuine stukken van ongeveer 4 cm lang. Leg de bimi en asperges op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster ze 5 à 6 minuten in een hete oven (200 °C) of grill in een grillpan.
Bouw de salade op een grote schaal op. Leg de raapstelen op de bodem, daarna de aardappelen, de verschillende groenten, de forel en giet er als laatste de dressing over. Garneer met opgerolde komkommerlinten en de gepekelde rode-uienringen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.