Een waar paasontbijt om je vingers bij af te likken, deze Engelse eggs benedict met asperges en ham.
Ingrediënten
4 dikke sneetjes zuurdesembrood
8 eieren
8 plakken achterham
8 groene asperges
1 el natuurazijn
olijfolie
zout en peper naar smaak
Ingrediënten voor de hollandaisesaus
125 g roomboter
3 eierdooiers
sap van 1/2 citroen
Benodigdheden
staafmixer
schuimspaan
evt. grillpan
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij ongeveer 2 cm af van de onderkant van de asperges. Snij de asperges in de lengte en leg op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet 5 minuten in de oven.
Rooster het brood lichtjes in een grillpan of samen met de asperges in de oven.
Maak de hollandaisesaus: smelt de boter in een steelpan. Doe de eierdooiers, citroensap, een flinke snuf zout en 1 tl water in een hoge beker. Zet de staafmixer er op volle kracht in en giet de hete boter er vervolgens langzaam bij met de staafmixer aan. De saus wordt zo mooi dik en glad.
Voeg een eetlepel natuurazijn toe aan een grote steelpan met zacht kokend water. Maak met een lepel een draaiende beweging in het water tot je een draaikolk hebt en breek het ei in het midden van de draaikolk. Je kunt 4 eieren één voor één erin doen. Schep de eieren er na 3 minuten uit met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
Leg een snee geroosterd brood op een bord, beleg met 2 plakjes achterham en leg er 4 stuks van de halve asperges op.
Leg er 2 gepocheerde eieren op en schep de hollandaisesaus over de eieren.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.