Deze prachtige rode mocktail is lekker fris door de citroen en een tikkeltje zuur door de hibiscus, een heerlijke combinatie.
Ingrediënten
1 l water
4 zakjes hibiscusthee
2 el gember, geraspt
2 el citroensap
3 à 4 el limoensiroop
ginger beer
ijsblokjes
1 citroen of limoen, in plakjes
verse munt
Porties
4 porties
Bereidingstijd
5 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten
Bereiding
Breng het water aan de kook in een steelpan op hoog vuur. Haal van het vuur en voeg de hibiscusthee toe. Laat 5 minuten staan. Verwijder de theezakjes en knijp ze uit.
Roer de gember, citroensap en limoensiroop door de thee en zet het mengsel minimaal 4 uur in de koelkast tot het afgekoeld is.
Schenk het mengsel in 4 met ijsblokjes en citroen gevulde hoge glazen, vul aan met ginger beer en garneer met de verse munt.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.