Uit de fusion keuken: Hollandse koolrabi met een oosters tintje.
Ingrediënten
250 g koolrabi, geschild en vervolgens in fijne reepjes gesneden
1-2 sjalotten, in fijne ringetjes
1 flinke el pinda’s, geroosterd en grof gehakt
1 el citroensap
1 tl suiker
1/4 tl cayennepeper
1 tl verse koriander
plantaardige olie
zout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Doe de koolrabi in een kom, meng wat zout erdoor en laat 15 minuten staan. Hierdoor zal de koolrabi zijn vocht verliezen.
Verhit intussen in een koekenpan op middelhoog vuur een scheutje neutrale olie.
Doe de sjalotten erbij en fruit deze al roerend tot ze bruin beginnen te worden. Haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken.
Knijp zoveel mogelijk water uit de koolrabi en dep goed droog.
Doe de koolrabi in een schaal en voeg de overige ingrediënten toe. Schap tenslotte goed door elkaar en serveer.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.