Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Cheesecake met blauwe bessen

Een feestje op tafel met deze romige cheesecake met frisse blauwe bessen en eventueel eetbare bloemetjes zoals: komkommerkruid, kaasjeskruid of viooltjes.

  1. Cheesecake met blauwe bessen
  2. Cheesecake met blauwe bessen
  1.  
  2.  

Ingrediënten

  • 15 biscuits digestive volkoren biscuit
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 limoen
  • 555 g roomkaas naturel
  • 500 g ricotta
  • 300 g suiker
  • 50 g tarwebloem
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 tl vanille bourbon poeder van Het Blauwe Huis
  • 3 eieren

Porties

1 taart (ongeveer 12 stukken taart)

Bereidingstijd

1 uur en 10 minuten (2 uur laten rusten)

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine (of eventueel met een stamper) en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. (Tip: maak bakpapier even nat onder de kraan en dan is hij heel makkelijk vormbaar.) Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
  2. Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.Pers de limoen uit en meng het limoensap en de bessen erdoor.
  3. Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart 45-50 min. in het midden van de oven.
  4. Draai de oven terug naar 100 ºC en laat de taart er nog ca. 20 min. in staan. Controleer of de taart stevig is. Zo niet, laat deze dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan. Laat op een rooster in 1 uur buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met nog wat blauwe bessen en eetbare bloemetjes.

Help, ik heb geen ricotta in huis!? Gebruik dan gerust kwark of cottage cheese: een vloeibaardere variant van ricotta. Je kunt dan eventueel in een kaasdoek het vocht er wat uit laten lopen.

Porties

1 taart (ongeveer 12 stukken taart)

Bereidingstijd

1 uur en 10 minuten (2 uur laten rusten)

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen