Zoet, zacht en romig: dit honingijs met lavendel en kamille heeft het allemaal. Extra leuk als lavendel- en kamillebloemen uit eigen tuin kunt gebruiken!
Ingrediënten voor het ijs
400 ml slagroom
250 ml volle melk
1 vanillestokje
200 ml honing
6 eidooiers
2 el lavendelbloemen (kan ook gedroogd)
1 el kamillebloemen
Ingrediënten voor de koraalcrunch-wafels
60 ml olie
50 ml water
10 g bloem
snuf zout
1 tl bietensap
Benodigdheden
ijsmachine (of vriezer)
Porties
1 liter ijs
Bereidingstijd
5 uur wachttijd
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
5 uur en 20 minuten
Bereiding
Doe de melk en de room met de bloemen en het vanillestokje in een pannetje.
Breng langzaam aan de kook en neem dan direct de pan van het vuur.
Laat de bloemen ongeveer een uur trekken.
Zeef de bloemen eruit door het roombloemenmengsel door een zeef te gieten.
Klop honing en eidooiers in een kom schuimig. Schep er 2 el van de gearomatiseerde room door en meng door elkaar. Voeg de rest van de room langzaam toe.
Verhit nu het mengsel in een pan tot het warm is, maar laat niet koken!
Roer met een pollepel tot het roommengsel op de lepel blijft liggen als dikke vla.
Laat daarna volledig afkoelen.
Schenk de vla in een diepvriesdoos en zet ca. 4 uur in de vriezer of draai er ijs van in de ijsmachine.
Voor de optionele koraalcrunch-wafels klop je alle ingrediënten goed door elkaar.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Schep er 1 el beslag in en doe het vuur laag.
Het begint nu te bruisen, wacht totdat dat afneemt. Voorkom dat de randen te donker worden.
Haal met een spatel voorzichtig van de bodem. Keer nog een keer om, nog heel even verder bakken en schep uit de pan.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de bolletjes ijs met bessen of bramen en de wafeltjes.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.