Wil je ook eens iets anders dan vlees, vis of groente op de barbecue leggen? Probeer ook eens gegrilde watermeloen! Super lekker: extra zoet en met een uitdagende smokey-flavour...
Ingrediënten
1 watermeloen
2 eetlepels honing
2 eetlepels limoensap
1 theelepel cayennepeper
½ theelepel zout
Porties
1 watermeloen to share!
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Zet je barbecue zo heet mogelijk.
Snijd de watermeloen met een scherp mes overdwars door het midden.
Snijd van de halve watermeloen ronde plakken van ongeveer 1,5 à 2 cm dik.
Verwijder de groene schil en zorg ervoor dat ook alle witte stukjes net onder de schil weg zijn.
Snijd de ronde watermeloenplakken weer door de helft.
Smeer één kant van de meloenstukken in met de honing-limoenmix.
Leg de meloen met de ingesmeerde kant op het rooster en gril 2 à 3 minuten.
Smeer terwijl de watermeloen op de barbecue ligt alvast de andere kant in met de honing-limoenmix.
Draai de meloen om en gril weer een paar minuten.
Haal de meloen van de barbecue en leg het eventueel op een bord met rucola en besprenkel eventueel met wat fetakruimels. Enjoy!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.