Toast met dieprode, verse kersen gemixt in balsamico azijn en bestrooid met wat gehakte tijm. Een cadeautje voor tijdens de lunch.
Ingrediënten
250 g kersen
250 g ricotta
schil van ¼ citroen
2 theelepel balsamico azijn
1 klein bosje basilicum, fijngehakt
4 sneetjes desembrood
1 theelepel olijfolie
zout en peper
Porties
4 sneetjes toast
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Bestrijk elke kant van het brood met een beetje olie en leg het vervolgens op een hete grillpan tot het aan elke kant geroosterd is, er moeten mooie schroeiplekken op het brood zijn.
Snijd de kersen doormidden en verwijder de pitjes en steeltjes. Voeg toe aan een kom met de balsamicoazijn en een snufje zout en peper. Mix en zet opzij.
Om de opgeklopte ricotta te maken, doe je de ricotta in een keukenmachine met de citroenschil en een snufje zout en peper. Mix een paar seconden tot het glad en romig is.
Besmeer de toast royaal met ricotta en garneer met kersen. Strooi er tot slot wat fijngehakte tijm of basilicum en serveer.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.