Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Rauwe courgettesalade met pesto

Heerlijke veganistische courgettesalade voor op een hete zomerse dag of avond.

  1. Rauwe courgettesalade met pesto

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 g sla naar keuze bijvoorbeeld veldsla
  • ½ citroen voor citroensap en citroenrasp
  • scheutje olijfolie
  • pesto
  • zout en peper
  • wilde bloemen ter versiering
  • geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten
  • wat Parmezaanse kaas of edelgistvlokken als topping

Benodigdheden

  • mandoline of scherp mes

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitjes of zonnebloempitten in een droge pan op middelhoog vuur voor enkele minuten totdat ze goudbruin zijn. Blijf goed roeren en houd ze goed in de gaten, want het kan opeens snel gaan! Haal de pan daarna van het vuur en zet de pitjes opzij totdat je ze weer nodig hebt.
  2. Rasp de courgette over de lengte in lange mooie flinterdunne stroken. Voor het beste resultaat doe je dit met een mandoline.
  3. Mix met een slasoort naar keuze zoals veldsla. 
  4. Voeg de pesto, de citroenrasp en het sap toe. 
  5. Besprenkel met wat peper en zout, de geroosterde pitjes en de wilde bloemen of viooltjes. 

Tip: als je na het raspen van de courgette de plakken nog even in een bak met ijswater legt wordt de structuur net iets compacter én zijn ze extra fris.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen