Warm weer buiten vraagt om een verkoelde poké bowl: de smaak van sushi maar dan lekker makkelijk allemaal in 1 kom als een verfrissende sushi salade.
Ingrediënten
100 g edamame boontjes (diepvries), ontdooid
2 avocado's, in halve maantjes gesneden
1/2 mango, in blokjes gesneden
1 komkommer, in smalle reepjes gesneden
handje vol cherry tomaatjes, gehalveerd
1 wortel, in dunne linten gesneden
2 el olie om te frituren
gerookte tempeh (Hobbit)
2 el tamari
witte en zwarte sesam
Ingrediënten voor de dressing
2 el geroosterde sesamolie
1 el tamari of andere sojasaus
1 el geroosterde sesamzaadjes, houd wat achter
Ingrediënten voor de garnering
handje korianderblaadjes
rode peper in ringetjes
stengel bosui in schuine ringen
Porties
2 porties
Bereidingstijd
50 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
60 minuten
Bereiding
Snij de avocado in halve maantjes, de mango in blokjes, halveer de cherrytomaatjes, snij de wortel en komkommer in smalle plakjes.
Kook de edamame boontjes een minuut of 2 in kokend water.
Laat uitlekken.
Bak in frituurolie de reepjes tempeh knapperig.
Klop een sausje van de olie en de tamari.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
gaar.
Giet af en roer het sausje er door.
Schep de rijst in een kom en leg alle andere
ingrediënten erop. Bestrooi tot slot eventueel met bosui, wit en zwart sesamzaad, rode peper, kiemen
en koriander.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.