Heerlijke salade waar je volop mee kan variëren. Koolrabi, venkel en appel is een goede combi. Lekker zo of als bijgerecht.
Ingrediënten
1/2 venkelknol
1/2 koolrabi
1 /2 appel
2 medjoul dadels
25 g geraspte kokos
50 g yoghurt of kokosstart
25 g walnoten
50 g druiven
sap van 1/4 citroen
beetje zout en peper
Porties
4 porties
Bereidingstijd
0 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten
Bereiding
Ontdoe de venkel van het groen en hou apart.
Snij de koolrabi, appel en venkel in jullienne (in dunne reepjes).
Snij de dadels in kleine stukjes.
Rooster de kokos in een droge koekenpan gelijkmatig goudbruin. Doe in een schaaltje en zet apart.
Doe hetzelfde met de walnoten. Rooster in een droge koekenpan en zet apart.
Klop een dressing van de yoghurt met het citroensap, wat versgemalen zwarte peper en de helft van de geroosterde kokos.
Doe de groente in een mooie schaal.
Roer de dressing erdoor en schep de rest van de geroosterde kokos er doorheen. Leg de dadel en appel erop en strooi de noten erover.
Tot slot nog wat venkelgroen en de gehalveerde druiven erover. Voeg zout en peper naar smaak toe. Tip: lekker als bijgerecht bij een pitabroodje met kruidige falafel en sla. De venkel kun je vervangen met selderij. Bospeen en radijs kan er ook prima in reepjes doorheen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.