De smeuïge boterbonen gaan in deze salade goed samen met de zoutige tonijn en het zurige van de kappertjes en de azijndressing. Lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met wat brood.
Ingrediënten
1 krop eikenbladsla, gewassen
1 zakje veldsla, gewassen
1 rode ui
1 klein potje kappertjes, uitgelekt
2 stengels groenselderij
2 blikjes tonijn, uitgelekt
1 blik boterbonen, uitgelekt
75 ml rodewijnazijn
125 ml olijfolie
1 el Dijonmosterd
4 tl rietsuiker
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Meng 50 ml azijn, mosterd, 2 tl suiker en olijfolie in een schenkkan met een garde tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
Meng in een kommetje 25 ml azijn, 2 tl suiker en een flink snufje zout. Schil de rode ui, snij in dunne ringetjes en voeg deze toe aan het azijnmengsel.
Snij de selderij in kleine blokjes in een mengkom, voeg de uitgelekte kappertjes en tonijn toe en breng op smaak met peper.
Grill de boterbonen in een hete grillpan of roerbak in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Meng de sla door elkaar en leg op je serveerbord. Besprenkel met de helft van de dressing. Verdeel de tonijnmix, de warme boterbonen, het restje van de dressing en de uienringetjes erover.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.