Smeuïg, vol van smaak, simpel en voedzaam: deze makkelijke bietenrisotto heeft het allemaal.
Ingrediënten
4 bietjes, ongekookt en ongeschild
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, gesnipperd
300 g risottorijst
750 ml rodebietensap
500 ml kokend water
2 blokjes groentebouillon
2 stengels groenselderij
150 g feta
paar takjes dille
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Kook de bieten gaar in ca. 15 minuten, afhankelijk van de grootte. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook en bak de rijst mee totdat die glazig is.
Voeg al roerend scheutje voor scheutje het bietensap toe.
Meng het water met de bouillonblokjes en voeg ook dit langzaam toe. Blijf goed roeren.
Proef na 20 minuten of de risotto gaar is. De rijst moet zacht zijn, maar toch nog een bite hebben. Voeg de gesnipperde groenselderij toe voor een frisse crunch en breng op smaak met zout en peper.
Schep de risotto op borden en bestrooi met de blokjes biet en verkruimelde feta. Maak af met een scheutje extra vergine olijfolie en wat takjes dille.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.