Deze hartige scones zijn verrassend simpel om te maken en bevatten maar een paar ingrediënten. Serveer ze met spiced pruimen-uienchutney, het zoete element past perfect bij de hartige smaken.
Ingrediënten
225 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl cayennepeper
1 1/2 tl mosterd
55 g gekoelde gezouten boter, in blokjes
100 g belegen pikante kaas fijngeraspt + 50 g extra
60 ml verwarmd mengsel van volle melk en water + extra melk om te bestrijken
Benodigdheden
sconevorm of glas
Porties
6 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en cayennepeper in een mengkom en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor tot het mengsel op heel fijn broodkruim lijkt.
Meng er dan de 100 g fijngeraspte kaas, melk-watermengsel en mosterd door. Mix met een mes met snijdende beweging alles snel en gelijkmatig door elkaar. Rol het mengsel snel met je handen tot een gladde bal en leg het vervolgens op een licht met meel bestoven werkvlak. Niet kneden!
Druk het mengsel voorzichtig met de palm van je hand uit tot een dikte van 2,5 cm. Steek met een uitsteker of glas 4 scones uit. Druk de restjes voorzichtig tegen elkaar en steek er nog 2 scones uit.
Bestrijk de bovenkant van de scones met melk en bestrooi met de resterende 50 gr geraspte kaas. Leg de scones ver uit elkaar op de bakplaat en bak 12-14 minuten tot goudbruin en gaar. Serveer met roomboter en chutney.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.