Deze spiced pruimen-uienchutney past perfect bij onze cheese scones of de knolselderij-appelpakketjes, maar smaakt ook erg goed bij een stuk vlees of bij een kaasplankje.
Ingrediënten
750 g pruimen
2 grote uien, gesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
200 ml rodewijnazijn
500 g rietsuiker
½ tl zout
1 tl gemberpoeder
1 tl speculaaskruiden
Porties
1 potje
Bereidingstijd
50 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Ontpit de pruimen en snij in 8 stukken. Breng in een roestvrijstalen pan de pruimen, uien, knoflook, gember, speculaaskruiden, zout en azijn aan de kook.
Zet het vuur laag en laat alles zachtjes koken voor 20 minuten. Voeg daarna de suiker en 50 ml water toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
Laat de chutney afkoelen en schep in goed schoongemaakte potten of weckpotten. Na openen moet de chutney gekoeld bewaard worden en is het twee weken houdbaar.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.