Je krijgt gegarandeerd 'oooh' te horen als je deze pompoenrollade met ricotta-boerenkoolvulling tijdens een diner op tafel zet. En extra fijn: het is ook nog eens supersimpel!
Ingrediënten
1 Butternut pompoen (flespompoen)
1 ui
1 knoflookteen
1 chilipeper
250 g boerenkool (vers of diepvries)
paar takjes salie
150 g champignons
200 g ricotta
Benodigdheden
rolladetouw
Porties
4 porties
Bereidingstijd
1 uur baktijd
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en draden.
Leg de helften (snijkant naar boven) op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olie.
Bak 40 minuten in de oven.
Snipper de rest van de ingrediënten (behalve de ricotta). Bak in een pan tot het zacht en smaakvol is. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Haal de pompoen uit de oven en lepel het vruchtvlees eruit tot ca. 2 cm van de rand.
Roer dit vruchtvlees door het ricottamengsel. Vul de pompoen hiermee.
Leg de twee helften op elkaar en bind vast met rolladetouw.
Bak de pompoenrollade nog 20 minuten in de oven en serveer daarna gesneden in plakjes.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.