Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Griesmeelpudding met compote van (wild) herfstfruit

Griesmeelpudding, een ouderwetse favoriet. We combineren de mooie puddinkjes hier met wildgeplukt herfstfruit of wat je dan ook in de Odin winkel of in je eigen vriezer kunt vinden.

  1. Griesmeelpudding met compote van (wild) herfstfruit

Ingrediënten voor de pudding

  • 750 ml (plantaardige) melk
  • 70 g suiker
  • 90 g griesmeelpoeder
  • 1 tl geraspte schil van sinaasappel of citroen
  • mespuntje zout
  • 1 kaneelstokje
  • handje hazelnoot- of amandelschaafsel

Ingrediënten voor de compote

  • 400 g herfstfruit zoals bramen, vlierbessen, rozebottels, pruimen, peren of appels
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 100 ml water of bijv. vlierbessensap
  • 100 g suiker

Benodigdheden

  • 6 puddingvormpjes
  • ecostoof, hooikist of deken (indien je die niet hebt kun je de compote op een laag vuurtje laten doorkoken tot je blij bent met de consistentie)

Porties

6 porties

Bereidingstijd

10 minuten + 2 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

45 minuten

Totale tijd

2 uur en 55 minuten

Bereiding

  1. Spoel de puddingvormpjes om met koud water, maar droog ze niet af, zo kun je de puddinkjes makkelijker los krijgen.
  2. Breng de melk zachtjes aan de kook met de suiker totdat de suiker is opgelost.
  3. Voeg het griesmeelpoeder, het zout, een kaneelstokje en de sinaasappelschil toe en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur daarna lager.
  4. Laat het, al roerend met een houten spatel, 10 minuten zachtjes koken tot het een stevige pap is. Haal van het vuur.
  5. Verdeel de griesmeelpap over de vormpjes. Laat afkoelen. Zet ze daarna een uur of 2 in de koelkast om op te stijven.
  6. Breng de schoongemaakte en gehakte vruchten, vocht, specerijen en suiker aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken en zet het pannetje met een deksel erop in een Ecostoof of hooikist of laat op een laag pitje nog even doorkoken. In de Ecostoof is het na een half uurtje klaar.
  7. Rooster hazelnoot- of amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  8. Haal de puddinkjes uit de koelkast en stort ze op een klein bordje. Maak evt. de randjes los met een mesje, maar je zult merken dat ze er makkelijk uitglijden.
  9. Verdeel wat compote over de puddinkjes en garneer met het notenschaafsel.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

10 minuten + 2 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

45 minuten

Totale tijd

2 uur en 55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen