Makkelijk recept voor een smaakvolle plaattaart met onze seizoensfavoriet: regenboog snijbiet. Lekker als avondeten met een frisse bietensalade of ook erg lekker koud de volgende dag in de lunchbox.
Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg
2 knoflookteentjes
250 gram snijbiet of spinazie
250 gram crème fraîche
2 sjalotjes
150 gram feta
100 gram geraspte, jonge kaas
peper & zout
optioneel: olijven en extra kruiden als topping
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Heeft het bladerdeeg op rol al een bakpapiertje? Dan kun je deze gebruiken om de plaattaart op te bakken.
Verdeel over de bakplaat. Prik het binnenste vierkant in met een vork. Dit voorkomt dat het deeg veel rijst tijdens het bakken. Bak de bodem van de plaattaart 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen in een pan wat olie. Voeg fijngesneden knoflook toe en na een minuutje ook de snijbiet totdat deze geslonken is. Laat dit snijbiet-mengsel goed uitlekken. Indien de snijbiet nog steeds een beetje grof is: knip nog wat fijner met een keukenschaar. Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in dunne ringen. Indien je olijven wilt toevoegen: laat ze even uitlekken en halveer ze in kleinere plakjes.
Haal de plaattaart uit de oven en besmeer de bodem van het deeg na het voorbakken met de crème fraîche en laat de randen hierbij vrij. Verdeel hier de in knoflook gebakken snijbiet, de sjalotringen en de gehalveerde olijven over. Breng de taart alvast op smaak met wat grove zwarte peper & zout. Breek de feta boven de plaattaart en verdeel dit samen met de geraspte kaas over het geheel.
Bak de plaattaart nog eens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de plaattaart na het bakken bijvoorbeeld met een lekkere frisse salade als bijgerecht. Enjoy!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.