Een echt feestelijk ontbijtje, deze mooie groene pannenkoekjes met spinazie en een gekookt eitje. Helemaal niet moeilijk om te maken en goed vullend. Perfect ontbijt voor een kerstochtend!
Ingrediënten
150 g gehakte spinazie
1 ei
200 ml melk
150 g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
4 tl gemengd sesamzaad
3 rijpe avocado’s
sap van 1 citroen
6 zachtgekookte eitjes
3 el broodkruimels
boter om in te bakken
1 el mayonaise
1 tl sojasaus
Porties
6 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm olie in een pan en bak de broodkruimels en sesamzaden op een laag pitje bruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Doe de spinazie in een kom met het ei, de melk en 1 el olie. Pureer dit met een staafmixer.
Voeg de bloem, bakpoeder en baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend alle ingrediënten weer met de staafmixer tot het mooi glad is. Laat het beslag 15 minuten rusten.
Schep het vruchtvlees van de avocado’s in een kom. Meng het citroensap erdoor en prak het met een vork tot de gewenste textuur. Breng op smaak met zout en peper.
Laat een klontje boter in een pan opwarmen, schep een deel van het beslag erin en bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan.
Meng de mayonaise en de sojasaus in een kommetje.
Serveer de pannenkoekjes met een zachtgekookt ei, de sesam-broodkruim, de avocadoprak en de sojamayonaise.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.