Een verrassende manier om knolselderij te serveren! Perfect voor een feestmaal en ook nog eens zo gemaakt.
Ingrediënten
1 grote knolselderij (ongeveer 800 g)
50 g gesmolten roomboter
100 g walnoten, geroosterd en gehakt
1 tl tijmblaadjes
125 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort van Vallee Verte)
100 g verse cranberries
100 ml honing
Benodigdheden
aluminiumfolie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
1 uur en 30 minuten baktijd
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur en 45 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Schil de knolselderij en hou deze zo rond mogelijk. Maak met een mes een aantal klein streepjes in de bovenkant van de knolselderij. Leg vervolgens een vel aluminiumfolie neer dat groot genoeg is om de knolselderij te bedekken. Leg de knolselderij in het midden, bestrijk met boter en bestrooi met zout. Wikkel de knolselderij volledig in aluminiumfolie en rooster gedurende 1 uur en 15 minuten of tot de knol zacht is.
Hol de knolselderij uit, maar hou een rand over van 2 cm breed.
Doe de walnoten, tijm, blauwe kaas, cranberries en honing in een kom door elkaar en schep ze in de holte. De vulling mag een beetje uitsteken aan de bovenkant.
Rooster de gevulde knolselderij nog 15 - 20 minuten tot hij goudbruin is.
Serveer de knolselderij door hem in 4 porties te snijden en bewaar het vocht in een schaal om erover te scheppen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.