Een verwarmende bouillon voor de koude winterdagen, compleet met zelfgemaakte boerenkooldumplings. Zeker de dumplings zijn een leuk werkje en smaken erg goed!
Ingrediënten
1 soepkip, afgespoeld
4 stengels bleekselderij, in stukken
2 uien, grof gesnipperd
1 grote prei, grof gesnipperd
4 takjes tijm
1 bos peterselie, stengels en blaadjes apart
4 laurierblaadjes
100 g gerookt ontbijtspek
250 g boerenkoolbladeren
1 eiwit
snufje nootmuskaat
snufje cayennepeper
200 g bloem
125 ml kokendheet water
maïzena voor het uitrollen
Benodigdheden
bak- of keukenpapier
keukenmachine of grote hakmolen
Porties
6 porties
Bereidingstijd
3 uur en 30 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
4 uur
Bereiding
Doe de kip, bleekselderij, ui, prei, tijm, peterseliestengels, laurier, ontbijtspek, een snuf zout en 4 liter water in een grote pan. Zet zonder deksel op hoog vuur. Wanneer het water kookt, zet je het vuur laag en laat je het 2 à 3 uur rustig pruttelen.
Voeg tijdens de laatste 30 minuten de boerenkoolbladeren toe.
Maak intussen het wontondeeg: zeef de bloem boven het kokendhete water en meng dit met een vork tot een soepel deeg. Maak een rolletje van het deeg en snij in 18 rondjes. Bestuif elk stukje deeg met maïzena en rol er velletjes van ongeveer 10 cm van. Bewaar ze tot gebruik met een velletje bak- of keukenpapier ertussen.
Giet de bouillon door een zeef en druk met een spatel al het vocht uit de groenten. Leg de groenten aan de kant en pluis de kip voor de dumplingvulling.
Meng 200 g kip met het spek, boerenkool, 1 eiwit, nootmuskaat en cayennepeper in een keukenmachine door elkaar. Vul een wontonvel met ca. 1 tl vulling. Maak de randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen.
Kook de dumplings tot ze boven komen drijven (3 à 5 minuten).
Serveer de hete bouillon met dumplings en gehakte peterselie.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.