Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Kippensoep met boerenkooldumplings

Een verwarmende bouillon voor de koude winterdagen, compleet met zelfgemaakte boerenkooldumplings. Zeker de dumplings zijn een leuk werkje en smaken erg goed!

  1. Kippensoep met boerenkooldumplings

Ingrediënten

  • 1 soepkip, afgespoeld
  • 4 stengels bleekselderij, in stukken
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 1 grote prei, grof gesnipperd
  • 4 takjes tijm
  • 1 bos peterselie, stengels en blaadjes apart
  • 4 laurierblaadjes
  • 100 g gerookt ontbijtspek
  • 250 g boerenkoolbladeren
  • 1 eiwit
  • snufje nootmuskaat
  • snufje cayennepeper
  • 200 g bloem
  • 125 ml kokendheet water
  • maïzena voor het uitrollen

Benodigdheden

  • bak- of keukenpapier
  • keukenmachine of grote hakmolen

Porties

6 porties

Bereidingstijd

3 uur en 30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

4 uur

Bereiding

  1. Doe de kip, bleekselderij, ui, prei, tijm, peterseliestengels, laurier, ontbijtspek, een snuf zout en 4 liter water in een grote pan. Zet zonder deksel op hoog vuur. Wanneer het water kookt, zet je het vuur laag en laat je het 2 à 3 uur rustig pruttelen.
  2. Voeg tijdens de laatste 30 minuten de boerenkoolbladeren toe.
  3. Maak intussen het wontondeeg: zeef de bloem boven het kokendhete water en meng dit met een vork tot een soepel deeg. Maak een rolletje van het deeg en snij in 18 rondjes. Bestuif elk stukje deeg met maïzena en rol er velletjes van ongeveer 10 cm van. Bewaar ze tot gebruik met een velletje bak- of keukenpapier ertussen.
  4. Giet de bouillon door een zeef en druk met een spatel al het vocht uit de groenten. Leg de groenten aan de kant en pluis de kip voor de dumplingvulling.
  5. Meng 200 g kip met het spek, boerenkool, 1 eiwit, nootmuskaat en cayennepeper in een keukenmachine door elkaar. Vul een wontonvel met ca. 1 tl vulling. Maak de randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen.
  6. Kook de dumplings tot ze boven komen drijven (3 à 5 minuten).
  7. Serveer de hete bouillon met dumplings en gehakte peterselie.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

3 uur en 30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

4 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen