Een feestelijke variant op de Italiaanse klassieker! De sterren bovenop zijn erg makkelijk te maken en geven het net het extra beetje sfeer.
Ingrediënten
100 g lange vingers
150 ml hete sterke koffie (bijv. van LandGoed)
50 ml dessertwijn
500 g mascarpone
400 ml slagroom
150 g poedersuiker
100 g pure chocolade, geraspt
50 g cacaopoeder
Benodigdheden
medium diepe schaal (ca. 20x25 cm)
garde, elektrische mixer of keukenmachine
papier en schaar
zeefje
Porties
8 à 10 porties
Bereidingstijd
3 uur wachttijd
Voorbereidingstijd
45 minuten
Totale tijd
3 uur en 45 minuten
Bereiding
Plaats de lange vingers strak in lagen op elkaar in een medium diepe schaal (ca. 20x25 cm). Giet de hete koffie over de lange vingers en zorg ervoor dat de bovenste laag volledig bedekt is. Je zult zien dat de koffie wordt opgezogen door de lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de helft van de dessertwijn.
Terwijl dat aan het weken is, doe je de mascarpone in een kom en klop je het op met poedersuiker. Klop in een aparte kom de slagroom tot het lobbig is en meng met de mascarpone en de andere helft van de dessertwijn.
Strooi de geraspte chocolade over de lange vingers en smeer daarna het mascarponemengsel eroverheen.
Knip sterren uit papier. Leg op de mascarpone en strooi met een zeefje cacaopoeder eroverheen. Haal de sterren voorzichtig weg en bewaar de tiramisu in de koelkast tot je klaar bent om te serveren, maar minimaal 3 uur.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.