Dit romige bijgerecht past perfect bij rundvleesgerechten zoals de steak pie met kastanjes en bier, maar ook kip of een vega stoofpotje.
Ingrediënten
50 g roomboter of vegan boter
800 g boterbonen uit blik, uitgelekt
250 ml groentebouillon
1 tak verse rozemarijn, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, gesnipperd
1 el gehakte peterselie
sap van 1/2 citroen
Benodigdheden
staafmixer
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Smelt de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg de bonen, rozemarijn en groentebouillon toe. Dek af met een deksel en laat 5 minuten sudderen.
Voeg het citroensap toe en pureer het bonenmengsel met een staafmixer tot een zeer gladde puree. Het kan zijn dat je wat meer water moet toevoegen om de gewenste consistentie te krijgen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer bij de runderstoof met een klontje boter erop en gehakte peterselie.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.