Wat zijn ze mooi hè, deze gekleurde stoofpeertjes met bietensap. Eet ze bij de steak pie met kastanjes en bier of als nagerecht met een bolletje ijs.
Ingrediënten
12 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman)
1 l witte druivensap
500 ml rode bietensap
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Schil de peertjes. Snij eventueel het kontje van de peer af zodat de peer rechtop blijft staan in de pan.
Zet de peertjes rechtop in een ruime pan en schenk het druivensap erbij. Zorg dat de peertjes volledig onderstaan (steeltje mag iets uitsteken). Laat ze ongeveer 45 minuten tot 1 uur op een laag pitje koken totdat ze zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
Schenk het bietensap in een aparte kom. Haal de peertjes uit de pan en dip ze één voor één ongeveer 30 seconden tot halverwege in het bietensap zodat er een mooi dip-dye effect ontstaat.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.