Het heerlijk avondje is pas écht gekomen als het huis zich vult de geur van zelfgebakken kruidnootjes...
Ingrediënten
300 g (gebuild) meel
1 tl bakpoeder
3 tl speculaaskruiden
snufje zout
1 tl gemberpoeder of 1 tl fijngestampt anijszaad
150 g boter
200 g rietsuiker en/of gedeeltelijk oerzoet, honing of maple syrop
Porties
1 bakplaat vol
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Neem een ruime beslagkom. Meng het meel met het bakpoeder, de speculaaskruiden, gemberpoeder of anijszaad en het zout. Suiker en (koude) boter in blokjes gesneden toevoegen.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Kneed met schone handen een stevig deeg. Draai kleine pepernoot bolletjes van het deeg en leg ze op een met boter ingevette bakplaat met een tussenruimte van ten minste 1 cm
Bak ze in ongeveer een 10 min tot een kwartier in de warme oven op 170°C. Schep ze met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze afkoelen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.