Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Boerenkoolchips

Boerenkool kennen we vooral in de stamppot. Maar, wist jij dat deze superfood ook heel lekker is als chips? Boerenkoolchips is makkelijk te maken en alles wat je nodig hebt is een oven. Als je de temperatuur niet te hoog zet en steeds maar een dunne laag boerenkoolchips per keer op de bakplaat legt, krijg je prachtige, brosse boerenkoolchips. Ideaal ook om een restje boerenkool mee te verwerken én trouwens ook heel lekker als crips over je stamppot...

  1. Boerenkoolchips

Ingrediënten

  • +/- 250 gr. boerenkool aan het blad
  • 2 à 3 el. plantaardige olie
  • zout en peper, naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Gebruik het liefst redelijk grote bladeren, omdat de boerenkool in de oven flink slinkt. Voor je het weet, krijg je kruimeltjes. Snijd het blad van de boerenkool aan beide kanten langs de dikke nerf weg en snijd het blad in stukken, net iets groter dan de happen die je straks wilt krijgen.
  2. Was het blad grondig en slinger droog in een slacentrifuge.
  3. Wacht tot de bladeren goed droog zijn, want anders krijg je pap-chips. Leg de stukjes daarom eerst nog even op een stuk keukenrol.
  4. Zet de oven aan op 140-150 graden. Doe een vel bakpapier op je bakblik(ken).
  5. Meng de overige ingrediënten door elkaar en giet het mengsel in een slakom. Hussel de blaadjes als sla even goed door de dressing en leg de blaadjes naast elkaar, zonder te overlappen, op één of twee bakblikken. Geef ze niet té veel dressing mee, daarvan blijven ze al gauw slap.
  6. Zet de koolchips in de oven en draai het bakblik na ongeveer 10 minuten om, zodat ze allemaal even veel warmte krijgen. Check vervolgens weer na ongeveer 7 – 10 minuten. Ze zijn klaar als ze knapperig en bros zijn. Het kan zijn, dat sommige chips al krokant zijn, en anderen niet. Verwijder dan de krokante chips en laat de rest nog een paar minuten nagaren.
  7. Je hoeft het basisrecept niet te volgen, je kunt ook heerlijk variëren. Probeer onderstaande heerlijke variaties op boerenkoolchips.

Tip: Je kunt de kalechips allerlei smaakjes meegeven. Je doopt ze simpelweg even in de dressing of kruiden naar keus voordat je ze de oven in schuift.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen