Wil je snel een voedzame maaltijd op tafel zetten? Maak dan deze quiche! Gevuld met de altijd geweldige combi van champignons en prei.
1 rol deeg voor quiche of hartige taart
250 g champignons
250 g prei
3 eieren
1 el gedroogde dragon of tijm
zout en peper
200 ml slagroom
olie of boter om in te bakken en een beetje om de vorm in te vetten.
Voor een quichevorm van 24 cm doorsnede
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg het deeg, met het papier er gewoon onder in een quichevorm. Druk het goed in alle hoekjes en ribbels, maar doe het voorzichtig, zodat het niet scheurt.
Bak de champignons en prei met wat olie of boter op hoog vuur goudbruin. Voeg de dragon toe.
Laat dit mengsel iets afkoelen.
Klop ondertussen de eieren en de slagroom luchtig en breng flink op smaak met zout en peper. Omdat er geen kaas in zit, mag het hoog op smaak gebracht worden.
Meng de groenten door het ei-mengsel, laat dit 5 minuten staan.
Schenk de vulling in de vorm. Vouw de randen van het deeg naar binnen of snij ze af.
Bak de quiche in ongeveer 35-40 minuten gaar en stevig. Zodra hij goudbruin is, is hij goed.
Serveer met een frisse salade
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.