Grappig en kleurrijk gerecht. Rode kool met appel, maar dan anders. Met een salade van bijv. witlof, mandarijntjes, dadels of rozijnen en walnoten gecombineerd is het een heerlijk maaltje.
Ingrediënten
1 rode kool
70 ml olijfolie
2 tl mosterd
2 tl honing
sap van 1 citroen
2 tenen knoflook
zout en peper
1 appel
paar takjes verse tijm
40 g hazelnoten
100 g kaas (een bergkaasje zoals Heumilch of Gruyere is het lekkerst, maar gewone of geitenkaas kan ook)
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verwijder de buitenste (lelijke) bladeren van de kool en snij hem van boven naar onder doormidden en daarna in 4 (of 6) plakken van 2 cm ongeveer. Bewaar de rest van de kool in de koelkast
Pers de knoflooktenen uit
Klop een dressing van de olie, mosterd, citroensap, knoflook en honing.
Kwast met de helft hiervan de plakken kool in. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Leg de takjes tijm er tussen en op.
Rooster de plakken 25 minuten, keer ze voorzichting om en rooster ze nog een keer 25 minuten
Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze iets kleiner
Rasp de kaas en snij de appel in parten. Haal de bakplaat even uit de oven, leg de appel ernaast. Druppel de rest van de dressing over kool en appel
Strooi de kaas erover. Schuif nog 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is
Bestrooi met de noten en serveer met een lekkere (witlof) salade met mandarijntjes, dadels of rozijnen en feta.
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.