Blini's met zalm naar Odin recept: luchtig beslag, romig maar pittige crème en smaakvolle zalm! Leuk als luxe voorafje, paasontbijt of fancy lunch.
Ingrediënten
7 g droge gist
150 ml melk, lauwwarm
1 ei
100 g boekweitmeel
4 grote radijsjes
2 el natuurazijn
2 tl suiker
25 g boter
4 el crème fraîche
1/2 bos radijslof
100 g gerookte zalm
paar takjes dille
optioneel: citroensap
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Los de gist op in de lauwwarme melk en laat 5 minuten staan.
Splits het ei en hou dooier en eiwit apart.
Meng boekweitmeel, een snufje zout en de eierdooier in een kom en roer gist en melk erdoor tot een glad beslag. Laat het beslag 20 minuten rijzen.
Snij de radijsjes in kleine partjes. Meng azijn, suiker en een snufje zout en giet over de gesneden radijsjes.
Meng de crème fraîche met fijngesneden radijslof en breng op smaak met peper.
Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het gerezen blini-beslag.
Smelt boter in een koekenpan en schep kleine hoeveelheden beslag erin. Bak de blini’s aan beide kanten tot mooi bruin en gaar.
Beleg de blini’s (3 per persoon) met een toef radijslofcrème en gerookte zalm. Garneer met partjes ingelegde radijs, takjes dille en peper en maak af met wat druppels citroensap.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.